Barnvakt

Idag var första gången som Linnéa var hos barnvakt. Jag skulle ut i skogen med hundkursen och Fredrik jobbade natt inatt och var inte så sugen på att kliva upp kl 9.30:P Så Linnéa fick vara hos sin Farfar och farmor Leila:) Var lite orolig att det skulle bli ett herrans liv, med tanke på att det ibland räcker med att nån tittar på henne för att hon ska bli ledsen, och jag gick hela tiden och väntade på att telefonen skulle ringa och att jag skulle bli tvungen att åka hem igen. Men Leila hade gått en lång promenad med henne i vagnen och hon somnade bums. Sen sov hon i vagnen en timme efter att de kommit hem, och när hon vaknade hade hon varit så glad så:) Det var skönt tycker jag! Jag vill ju att hon ska kunna lämnas bort emellanåt också!

Aska skötte sig hyfsat i skogen. Hon är lite flamsig av sig, men så fort hon vet vad hon ska göra så jobbar hon bra! Dock var det nära att hon blev huggen idag:( Vi gjorde uppletande och när jag skulle kalla in henne så sprang hon till hundarna som stod bakom oss istället. En av schäfrarna var inte alls lika förtjust i tanken på att leka som Aska var och flög på henne. Som tur är så är Aska inte ett dugg intresserad av att bråka, så hon slängde sig ner på backen för att visa sig underlägsen. Det gick ju bra allting, men man blir lite chockad och skakis.

Resten av dagen har varit lugn. Har mest softat, men även diskat och lagat mat.
Nu funderar jag på att lägga mig och läsa lite innan jag ska sussa.

Ännu en dag till ända

Linnéa sov bra inatt, men jag sov oroligt ändå. *suck* Därimot sov vi länge på morgonen. FÖR länge. Det blev inget av pluggandet igår kväll så jag hade en hel del kvar att läsa. Så det blev lite tajt, men det gick bra:) Det gick bra på TRAS också. Funderade över barn som har pragmatiska svårigheter. Jag har upplevt många gånger att dessa barn bemöts av irritation och ironi etc. istället för förståelse och försök till att hjälpa barnet... Hmm ja jag är ju ingen expert men det känns som att vissa vuxna är fruktansvärda mot en del barn. Jag tänkte inte gå in nåt djupare på det. Är för trött för det:P

Resten av dagen har jag ägnat åt div sysslor. Jag har lagat potatispuré - som fick en mycket konstig konsistens! Tror att jag hade för mycket vatten i eller nått. Det liknade nån blandning av tapetklister och marsansås. Men Linnéa åt som bara den, så det var väl godkänt då:P Sen har jag lagat mat, diskat i flera omgångar, sopat, masserat och badat Linnéa, tittat på tv och gosat med råttorna.

Min älskade Äng tynar bort... Börjar känna att det är dags att ringa ett jobbigt samtal snart. Hon har en stor tumör som håller på att "äta upp henne":( Hon blir magrare för varje dag nu... Min underbara Äng som jag vunnit så många agilitytävlingar med. Hon är den bästa agilityråttan jag haft. *gråter* Fast jag tycker oftast att det är jobbigast innan de går bort. När de väl somnat in brukar friden lägga sig över både råttan och mig.

Underbara SilennAs Sommaräng


Trött

Om jag trodde att det skulle hålla i sig med att få sova bra, så trodde jag fel. Natten till idag var inte rolig! Linnéa har sovit jätteoroligt och vaknat och muffsat massor. Hon till och med skrek och det händer inte så ofta på nätterna. Var inte alls glad när klockan ringde i morse. DÅ sover hon minsann! Men idag var det massagekurs, så det var bara att kliva upp. Kursen gick dock bra och det var hur trevligt som helst. 
På eftermiddagen var vi och fikade med Sari på stan. Det var också trevligt, men chokladbollen var den sötaste jag någonsin smakat:S Det knastrade när man åt den. Så mycket socker var det! Inte speciellt gott.
Sen var vi bjudna på middag hos Conny och Leila. Maten var supergod! Älgstek, potatisgratäng och brunsås. *mums* Vi firade jaktlyckan:) Även Jenny och Sara med familjer var där. Roligt roligt:)


Nej nu ska jag försöka läsa lite TRAS innan jag lägger mig. Har kurs i morgon igen


hundkurs och ryggont

Sitter här och har förbaskat ont i ryggen. Vet inte vad jag gjort!

Dagen började idag- efter att ha fått sova 8 timmar i sträck!! *rekord*- med en promenad i skogen med Aska. Jag lämnade en sovande dotter och sambo och drog ut i det fina vädret. Jag släppte Aska så hon fick springa lös. Vi kastade pinne och jag lade ett spontanspår. Aska skötte sig bra i skogen och vi hade det jättetrevligt. När vi kom in var både Linnéa och Fredrik vakna. Jag åt lite frukost, och sen var det dags att åka på hundkurs. Där gick det super idag! Aska var jätteduktig men jag måste lära mig att lita på henne. Ledaren sa att det syns att jag inte litar på henne helt, vilket hunden märker, och utför då momenten med en viss tvekan. Han lurade mig att slappna av lite genom att mitt under tiden vi tränade "läggande under gång" kommendera mig till "språng march". Trodde sen inte det var sant när han sa åt mig att kommendera "ligg" medan vi sprang. Men hunden la sig!!!! Fatta hur duktig hon är. Medan andra måste stanna helt och visa med handen för att hunden ska lägga sig, så lägger sig Aska i språng march! Han sa det också att den här hunden kan bli hur bra som helst:D Så stolt matte!

Min duktiga vovve:)


Morot e gott!



Om än ett helvete att få på kläderna! Tips tack!

Glad

Idag har jag haft en bra dag. Jag har kännt mig gladare än på länge. Pratade med Johanna i över en timme i telefon idag. Min råttflock kommer utökas snart med en cinnamonhona, och jag är så glad för det! Mitt råttintresse har fått en nytändning. Älskar mina små vänner och deras underbara personligheter. Jag vill inte sluta med råtteriet- Jag vill utveckla det! Vad än andra säger. Hade en lätt neråtgång där jag kände att allt bara var skit med motgångar och åter motgångar. Men nu har jag ändrat siktet litegrann och jag känner att jag har vettiga och kunniga människor i ryggen. Hoppas allt går som jag vill nu. Det största problemet är platsen. Jag vet helt enkelt inte vart jag ska göra av burarna. Just nu står de i Linnéas rum, men tids nog vill hon ju ha det. Det har varit skönt att ha dem i ett eget rum. De stör möblemanget lite när de står på andra ställen i lägenheten:P *suck* Ge mig ett hus! Eller åtminstonde en 4:a... Men men. Det dröjer väl en sisådär 10 år innan det blir nått hus för den här familjen:(

Nej nu vart jag deppig igen. Jag var ju glad för den lilla råttflickan som kommer!

Min fina champagnekille Didrik:)


För övrigt tror jag Linnéa börjar få tänder. Hon dreglar och tuggar för fullt på sin tuggleksak. Och idag har hon varit väldigt ledsen stundvis. Kollade i munnen på henne, och visst ser det ut som att det kan vara tänderna som är på väg. Hoppas det går någorlunda smärtfritt!

Även jag håller på att få en tand. Har en till visdomstand som är på gång...

Fötter

Idag vaknade jag av att Linnéa låg och pratade med sina fötter! Så gulligt:) Det är ju också nått man kan sysselsätta sig med kl 8 på morgonen. Vid 8.20 gav jag upp och klev upp till ett supertrist väder. Det är regnigt och dimmigt. Suck! Dessutom jobbar Fredrik förmiddag, så jag måste packa in Linnéa i vagnen och ge mig ut i elendet. Hunden måste ju rastas...

Fick ett mail idag om startdatum på babymassagen. Så den 20:e oktober börjar vi där:)

Nu ska jag titta på sista avsnittet av singelmammorna. Bra grej det där med att kunna titta på det på nätet:)

Födelsedag

Så har vi firat födelsedag för hela slanten idag:) Dagen började med att jag vaknade före både Linnéa och Fredrik. Jag gick upp och förberedde en frukost på sängen som jag tänkt överraska med länge. Linnéa vaknar och  jag ska till och göra smörgåsar innan det är dags att gå in och sjunga. Då kommer han upp! Han brukar alltid sova in i det längsta, men idag klev han upp självmant:P Jag blev både snopen och lite besviken, och det blev frukost vid köksbordet istället. Han fick till och med göra sina smörgåsar själv:P

Dagen fortsatte sedan med att ha grädde på tårtan och garnera den, dammsuga, torka golven och diska. Sen var vi redo för besök. Vid ca. 12.30 dök Daniel och Lotta upp. Efter det besöket blev det en liten pause innan det sedan kom folk i omgångar från kl 14.30 till 19.00. Linnéa skötte sig kanon hela dagen, och det blev inga hysteriska gråtattacker:) Men när jag skulle köra ner älsklingen, Jens och Solis till Daniel för fortsatt firande brast det för henne. Hon har knappt sovit nånting på hela dagen och hon bara grät och grät i bilen till och från Kvarnsveden. Väl hemma igen tog det inte allt för lång tid innan hon somnade. Lilla stumpan. Det var mycket för henne idag:)

Det har varit mycket för mig med! Jag är dyngtrött känner jag, och funderar starkt på att gå och sova snart. Fredrik kommer väl hem nån gång inatt.

Bullar

Fredrik har så länge jag kan minnas bett mig att baka bullar någon gång, och jag har lovat att nån gång ska jag göra det. Idag blev det äntligen av. Han fyller år på lördag och det är ju kanelbullens dag då, så jag slog slag i saken. Herrejösses! Resultatet blev varierande:P Inte en enda bulle är lika stor:P Det stod att degen skulle kavlas ut till 30x40cm, men de blev jättestora då! Och de fick inte plats i formarna... Så första plåten blev på bakplåtspapper och sen rullades degen till så de skulle passa formarna bättre:P Sen så upptäckte jag att vi inte hade något pärlsocker hemma. Så det blev strössel! Mycket färgglada och fina!

Jag har provsmakat en och den var god iaf:) Hoppas de fortfarande är goda när de inte är nybakade...



Vi har även varit på lydnadskurs idag. Jag går med Aska 2 dagar i veckan nu. Men oj vad jag saknar Forshaga ibland känner jag. Jag är inte alls van att träna på det här viset... Jag tycker de har ett konstigt sätt att lära. De går och går. Jag är van att dela upp moment och först lära på "nära håll" Inte trava runt i 10 minuter med hunden halvt om halvt brevid sig. Nej jag saknar Annica K som tränare och jag saknar Marie som träningskompis!
Fredrik och Linnéa var med idag också. Linnéa sov sött i vagnen och vi åkte därifrån ganska tidigt, för Fredrik skulle på anställningsintervju. Han har sökt ett nytt jobb inom företaget. Hoppas han får det:)

Under tiden jag bakade idag tog Fredrik hand om Linnéa. Hon fick sig ett skönt bad, men det är inte lika skönt att komma upp vill jag lova. Då blir hon arg! Jag skulle ta ett kort på henne när hon är så söt i handduken, men kameran strulade och hon hann vända bort huvudet och se sur ut på alla bilder jag fick till:P

 

RSS 2.0