nyårslöfte

Bloggandet går fruktansvärt segt, och jag tänker inte lova att det kommer förbättras... Livet rullar på med det jag orkar företa mig helt enkelt. Orkar jag inte blogga, så gör jag det inte. Orkar jag inte dammsuga så gör jag inte det heller.

Har fortfarande inte tagit mig iväg för att träna. Skyller på att jag inte har tid, men vet inte säkert om det är hela sanningen. Det har varit inhandlande av julklappar och dyl som varit i vägen, Fredrik jobbar som han gör och när han är hemma får jag dåligt samvete för att lämna honom ensam över middag/läggning etc... Dumt Annica! Måste ta och släppa det lite. Nån dag i veckan kan han faktiskt få klara sig själv ;)

I morgon är det nyårsafton och det lutar åt att vi äter 3 rätters ensamma här hemma. Såvida inget skulle dyka upp i sista minuten. En del av mig vill ha folk över eller åka bort och fira lite, medan den andra delen av mig inte vet om jag orkar. Det har liksom inte blivit av att vi bjudit nån och nu är det lite i senaste laget :P Vi får nog en trevlig kväll och jag skulle gissa att jag sover i soffan vid 22.30

En vecka till jul

Idag är det bara en vecka till julafton! Jag längtar :) Jag tycker om julen och jag vill tycka om julen! Jag vill göra julen så bra och sagolik som möjligt för mina barn. Nu är de rätt små fortfarande men det blir väl mer och mer. Börjar tröttna lite smått på extrema julhatare. Jag tycker inte heller om att det blivit så kommersiellt, men har man hakat upp sig på det har man glömt det viktigaste anser jag.

Jag tänker njuta av julens alla dofter, smaker, leenden och julstämning även detta år!


Jag och Emelie har även varit på avslutningen för babysimmet. Vi dök flera gånger idag och Emelie var så glad och nöjd :)
Hemresan var mindre rolig. Vi fick så lov att åka buss, så efter jag hämtat Linnéa från Zandra pulsade vi bort till busshållsplatsen i snöovädret. Vem behöver friskis när man har 2 barn, en syskonvagn och en massa snö! (För första gången i mitt liv har jag svurit över snön!)
Väl framme vid busshållsplatsen fick vi vänta och vänta. Linnéa var otålig och ville inte sitta i vagnen. Men hon fick så lov att göra det, annars hade hon väl försvunnit i snöstormen :P Hon var extremt trött, då hon inte sov nått efter lunch.
När bussen äntligen kom var den knökfull! En tjej som sitter där vagnarna ska stå sitter bara kvar och stirrar på mig när jag kom med vagnen! För en gångs skull fann jag mig och sa "flytta dig!" Vilket hon gjorde :) Knölade mig fram för att betala (Varför får man inte åka gratis med vagn, som i Stockholm!?) varav Linnéa blir ledsen och jag får ropa över alla folken att jag kommer snart... Linnéa somnade sen så fort bussen började rulla. Väl framme i Skräddarbacken fick jag trotsa mördarbackarna och skuva vagnen i snön, då det var så mycket snö att hjulen inte rullade. *mutter* Men vi kom hem tillslut och Linnéa sov kvar nere i hallen en stund. Emelie vaknade när vi kom in.

Eftermiddagen och kvällen har varit lugn och båda flickorna sover sött :)


julbord och julgran

Igår var jag och några tjejkompisar till Romme Alpin och åt julbord. Det var hur trevligt och gott som helst! Vi åt och åt och åt. Det var i toppstugan, vilket innebar att vi åkte bandvagn upp och ner. En upplevelse bara det :) Innan jag åkte på julbordet hade jag dock varit på en 3 rätters lunch och var inte speciellt hungrig när vi skulle äta. Är förvånad över hur mycket jag faktiskt lyckades trycka i mig ändå :P Och mer ska det bli innan julen är slut!

Idag åkte julgranen upp och vi klädde den tillsammans :) Linnéa var lyrisk och tyckte det var jättekul. Dock tyckte hon att det var onödigt att kulorna skulle hänga kvar i granen sen. Det är ju mycket roligare att plocka ner dem och leka med dem! Hon lugnar väl sig snart förhoppningsvis. Det var lika när tomtarna åkte fram. Då skulle det lekas massa med dem.

Förutom det har vi mestadels tagit det lugnt. Det var ett par som var hit och tittade på lägneheten idag. Nu har 3 varit här, så 2 till borde komma. Skönt att ha det klart snart!

Nu sover barnen och jag funderar på att värma lite glögg!

RSS 2.0