midsommar och vattkoppor

Jag tog barnen och åkte till Hede för att fira midsommar, då Fredrik jobbade. Vi hade det trevligt och har ätit massa gott. Tyvärr blev Emelie sjuk medan vi var där. Vattkoppor! Så kan det gå :) Linnéa fick feber igår så hennes koppor kommer säkert idag. Lite trist att de kommer när det är som finast väder och man bara vill åka och bada, en skönt att ha det överstökat. Det enda som är lite trist är att vi har en famijebiljett på maserhallen som räcker till den 7:e juli och jag vet inte om vi hinner uttnytja den :( Vår enda roliga aktivitet denn sommar :/ Nej inte enda kanske, men vi kommer inte kunna åka på nån semester i år heller tyvärr...

Inget barnens dag

Har i flera veckor tänkt åka på barnens dag i Falun idag, men det verkar inte bli så. Ute regnar det och jag är förkyld och har ögoninflammation... Dessutom ska jag och Fredrik på Thai med några vänner och det vill jag inte missa. Så jag lägger energin där idag. Fast innan kvällen måste vi småstäda lite så det ser okej ut när svärföräldrarna kommer och ska vara barnvakt :)


Spännande morgon!

En spännande start på dagen. När jag tar sista klunken kaffe ser jag en makaron i botten av koppen. Vilken överraskning! Inget jag hade väntat mig. Undrar vad den här dagen kan tänkas bjuda på mer :P

Idag är det torsdag och Linnéa går sista dagen på förskolan för veckan. Ja sen är det bara en vecka kvar innan sommarlovet! En vecka kvar på hennes dagis som hon tycker så mycket om! Känns lite vemodigt att slita upp henne från ett ställa som hon trivs så bra på, men det kommer bli skönt att ha förskolan lite närmare efter sommaren :) Och hon kommer nog trivas där snabbt med :)

Nu pockar Emelie på min uppmärksamhet

god morgon!

Här sitter man i köket med en kopp kaffe. Emelie kryper runt på golvet med en mössa och en keps som hon rotat fram ur skåpet. Linnéa sover och snart är det dags att ta tag i frukost och göra sig iordning för dagen.

Idag ska Linnéa på förskolan och jag och Emelie drar hem till Petra med en rabarberpaj som ska avnjutas.

Senare ikväll ska jag på "Me and I" rea. Ska inte köpa nått, men har beställt kläder ur visningskolliktionen så jag ska hämta dem.

nu bajsblöja...

Glöm och dröm

Det blev ingen gräsklippning eller plantering igår. Gräsklippningen kunde vi glömma då regnet öste ner hela förmiddagen... Väntade på att det skulle komma besök hela eftermiddagen, så jag tag mig aldrig för att köra igång med planteringen heller. Sen när ungarna väl sover är jag så nojig att jag inte vill gå ut för långa stunder på gården, eftersom jag inte hör om nån är vaken. Och springa in hela tiden för att kolla läget gör att jag drar mig för större saker när de sover. Skulle verkligen vilja ha en fungerande babymonitor så jag kan vara ute när de sover. Vi har lyckats avverka 3 stycken under de här 3 åren. Fattar inte hur de kan gå sönder hela tiden! *suck*

Idag ska Linnéa på dagis och jag ska väl göra ännu ett försök att åtminstonde få de plantor som inte ska vara i växthuset planterade.

bloggande

det här med bloggande är en historia för sig. Jag kan bara erkänna att jag inte är och kommer aldrig bli en bra bloggare. Jag tycker om att skriva i perioder. Och då blir det om vår vardag. Många gånger skyller jag på tidbrist för att inte kunna skriva och har ofta funderat över hur andra bloggare hinner skriva. Dock älskar jag att läsa bloggar och följer hur många som helst, och har har kommit fram till att det är där tiden försvinner. När jag läser andras bloggar skriver de nya inlägg.

Nog om detta. Det kommer fortsätta med spontana inlägg här emellanåt.

I torsdags fyllde Linnéa 3 år! Min stora lilla flicka! Eller som hon själv beskriver sig: "Jag är mindre stor" För liten det är man om man är bebis.
I alla fall blev hon väckt med sång, tårta och paket på morgonen och hon var så glad! Äntligen fyllde hon år! Som hon har tjatat om detta. Sedan i februari någonting har hon pratat om hur det ska bli och vad hon ska få när hon fyller 3 år. Hon har sett på Lotta på Bråkmakargatan och hade en tydlig bild av hur det är när man fyller år och familjen kommer in och sjunger på morgonen. Jag tror hon var mycket nöjd med sin födelsedag. Hon bubblade och pratade konstant hela dagen och var på bra humör :)

Idag blev en tidig dag igen. Klockan 5 tyckte Emelie att det var dags att kliva upp. *suck* Men men sånt är livet. Innan Fredrik åker på jobbet idag ska vi göra ett försök att klippa gräset. Vem av oss det blir får vi se. Sen måste jag få ner plantorna i jorden... Skulle verkligen vilja ha tag på pallkragar först, men det verkar svårt. Någon som vet vart man får tag på det?

Nu mer kaffe!

RSS 2.0