resten av dagen

Gipsavgjutningen gick bra. Det blev så sött så! Kan det annat bli med så söta händer och fötter:)

Innan det var dags att hämta Linnéa från dagis åkte vi ner på kupolen en sväng. Gick en sväng till panduro och köpte färg och paljetter att måla ramarna till gipsgjutningarna. Färgen som följde med förpackningen hade torkat (köpte en sats för 3 gjutningar när Linnéa föddes) Dessutom var det inte nå fina färger. Så jag tänker måla om Linnéas med. Får hoppas att resultatet blir någorlunda bra iaf.
handlade även lite saker som fattades till middagen samt blöjor. Jisses vad det går blöjor och jösses så fort soptunnorna blir fulla i badrummet. Har en blöjhink som vi slänger bajsblöjor i och en vanlig korg som kissblöjorna hamnar i. Jag tycker de är fulla konstant! Vi hinner inte handla så mycket att vi har icakassar till dem. Och jag tycker vi handlar jämt:P Det var mitt bidrag till dagens I-lndsproblem!

Jag, Linnéa och Emelie tillbringadee eftermiddagen hos en arbetskamrat. Vi hade det jättetrevligt och tiden bara sprang förbi. Insåg tillslut att jag var tvungen att gå hem och laga middag, samt väcka min sambo! Han sov till kl 17 idag:P Han kan han! Men han ska ut och jobba natt så han är förlåten.

morgonrutiner

Linnéa kommer alltid och väcker mig. Det är allt mellan kl 5.30 och 7.30. De senaste dagarna har hon kommit kring 7. Helt okej tycker jag! Oftast har vi slagit på tv:n när vi vaknat, men de senaste dagarna har hon fasktiskt inte bett om det. Istället vill hon leka med play doh på morgonen. Så Linnéa brukar baka och jag dricker kaffe. Har man tur kan man bli bjuden på en kaka eller en korv:)

Vid 7.45 brukar vi börja med frukosten. Oftast äter vi gröt. Linnéa är en hejjare på att hälla i mjöl och gryn:) Har jag tur hinner jag äta frukost innan Emelie vaknar. Annars brukar hon vakna kring 8.
Efter frukost kläs barnen och jag själv och sen bär det av till dagis.

Efter dagis brukar jag och Emelie ta en promenad, om inte vädret är alldeles för pissigt. Idag gick vi därimot raka vägen hem, för att jag skulle ringa MVC för efterkontroll. Har tänkt ringa i över en vecka nu, men glömmer bort det hela tiden. Än en gång var jag på väg att glömma bort det när jag var hemma! Moshjärna delux nu förtiden! Men jag ringde tillslut och tiden är bokad.

I övrigt har jag hunnit med att bädda rent Linnéas säng, slängt in en tvätt och förberett för att trycka Emelies hand och fot. Nu väntar jag bara på att Emelie ska vakna ute i vagnen så vi kan trycka och blanda gips:)


sjukdom, Mellsta och bullbak

Stackars Linnéa har varit sjuk från torsdag till söndag. Redan när hon kom och kröp ner i sängen på torsdagsmorgonen kände jag att hon var varm. Gick upp och tog tempen på henne, och mycket riktigt hade hon 38.8. Ringde Dagis och sjukanmälde henne. Sen steg febern och hon hade kring 40 grader i 3 dagar. Som högst var den 40.7. Den fjärde dagen var febern nere på 38 grader och sen försvann den helt. Troligtvis har hon haft 3 dagars feber, men hon fick aldrig utslagen som ska komma när febern försvunnit så jag är inte så säker. Man kan kanske ha det utan utslag också? Nu är hon frisk igen iallafall och efter en feberfridag fick hon gå tillbaka till dagis idag. Hon var lite trött och hon skulle kanske behövt en dag till hemma, men hon klättrade snart på väggarna här hemma.

Igår behövde jag ta mig hemmifrån en stund utan Linnéa efter en massa dygn med sjukt och grinigt barn. Så jag och Emelie åkte och träffade Sara och Julia och Saras kompis Therese med son i Mellsta. Det kändes lite skumt att vara där utan Linnéa, men jag hade trevligt ändå. Vi tittade på djuren och barnen (inte Emelie då:P) gungade lite. Vi köpte oss även en glass. Glassen fick dock avnjutas inomhus, då det var sjukt mycket getingar som envist förföljde oss. Inte nog med att de flög omkring oss och vagnarna, de satte sig på en också. Usch och huga!!!

Idag fick Linnéa som sagt gå på dagis och jag passade på att baka bullarna som jag tänkt på ett tag. Upptäckte när jag börjat att det inte fanns tillräckligt med kanel, så det fick bli vanilbullar istället. De blev mumsiga, men jag tycker de blir så himla stora och får konstig form. Vet inte vad jag gör för fel riktigt... Men huvudsaken att de smakar bra!

Själv har ont i magen och undrar om det är magkatarren som spökar igen. Har en tendens att få det när Linnéa är långvarigt sjuk har jag märkt. Inge roligt när ens barn mår dåligt!

feber

Linnéa är sjuk. När hon kom i morse och kröp ner brevid mig i sängen kände jag direkt att hon var varm. Mycket riktigt hade hon 38,8. Så det blev till att ringa dagis och sjukanmäla henne. Hela dagen har myst framför tv:n 2,5 Astrid Lindgren film har vi hunnit med och barnkanalen därimellan. :P Linnéa har varit rätt pigg och har ätit och druckigt bra, men har varit lite lugnare än vanligt. Febern steg under dagen och hon hade 39.4 på dagen och 40.3 på kvällen. Hoppas hon är bättre i morgon. Helt otroligt vad pigga barn är ändå fast de har feber. En annan hade varit död med samma temperatur...

På kvällen nu har jag pysslat med Linnéas collage till dagis. Fy skäms på mig som inte fått klart det än! Men tillslut hade jag dragit ut på det så himla länge att jag valde att vänta tills Emelie var född och vi framkallat nån bild på henne. Men nu ska jag bara köpa ett limstift så ska det bli klart sen.

Nu ska jag antagligen bädda ner mig i sängen och läsa lite innan jag ska sova.

inköp

Barnen sover och jag passar på att surfa och blogga lite.

Sitter i funderingar på att införskaffa en ny mobil... Känner att jag vill ha en som jag kan gå ut på internet med etc. Frågan är om det är värt att lägga ut pengar på just nu bara.
Funderar även på en barnvagnsramp. Känner att jag håller på att lyfta sönder ryggen när jag ska lasta i och ur syskonvagnen... Hur jag än beter mig så får jag inget bra grepp och ställning när jag lyfter. Kollade på internet och såg att den bara kostade 400 kr, och det kan ju faktiskt min rygg vara värd! Måste bara mäta hjulen och diskutera med min sambo först. Men jag tror nog att jag köper den om inte hjulen är för breda.

Idag hämtade jag Linnéa efter lunch från dagis för att hon skulle få sova innan vi begav oss hem till Sandra. Meningen var att vi skulle vara 4 mammor som träffades, men 2 av dem blev sjuka. Så det blev bara jag och Sandra. Men vi hade det jättetrevligt ändå:) Mumsade rulltårta och drack kaffe, medan barnen lekte.
Direkt efter detta besök blev det att slänga sig i bilen och åka på nästa fikadejt på kupolen. Tog dock beslutet att köra hem Linnéa först. Kände att hon var för trött för att ta med. Träffade några arbetskamrater på kupolen och njöt av min fika i lugn och ro:) Emelie sov hela tiden förutom när hon ammade i början. Konstaterade att jag hade fått dricka en hel festis själv, och skrattade åt de små sakerna som uppskattas så mycket nu för tiden:) Annars får jag alltid dela med mig till Linnéa. Även om hon har en egen också:P

blåbärspaj

I lördags var jag, Linnéa och Emelie ute i skogen och plockade blåbär. Det är tur man har blåbärsskogen alldeles bakom huset. Plockade så det räckte till en blåbärspaj som jag bjöd söndagens och måndagens gäster på. I söndags kom Sara, Stefan och Malin förbi en stund, och idag var Maria här. Mycket trevligt båda dagarna.

Idag var Linnéa på dagis för första gången sen semestern också. Samma problem kvarstår dock, och det är att de inte kan få henne att sova på dagis. Blir så trött! Klockan 15.30 somnade Linnéa i soffan av utmattning. Förstår inte att de inte klarar av att lägga henne. Hemma somnar hon på max 20 minuter på lunchen. Ska försöka prata med dem i morgon igen... Annars kommer jag behöva lägga henne varje dag strax efter kl 14.

Nä nu orkar jag inte mer...

En bild på Linnéa som klädde sig själv i morse. Hon tog ett par reservbyxor från dagisryggsäcken, behöll nattlinnet på och drog på en mössa. Sen var man redo att gå till dagis tyckte hon!


orka och hinna med

Det är svårt att hinna med och att orka blogga nu för tiden känner jag. Det är fullt upp hela dagarna och när det kommer lite tid över, så är det inte alltid då som jag har lust att blogga.

I onsdags åkte vi iaf till Örebro för en liten minisemester. Vi åkte och hälsade på Micke med familj, blev kvar där och grillade och hade jättetrevligt! Och supergod mat! Men kvällen led och Linnéa var extremt trött mot slutet och de andra skulle upp och jobba dagen efter. Så vi tackade för oss vid 21-tiden. Väl framme på hotellet hade vi förhoppningar om att fröken Linnéa skulle somna bums och att vi kunde softa lite, men så blev inte fallet. Hon ville inte alls sova, och det slutade med att vi släckte och la oss vi med efter några timmar. Då somnade hon tillslut. Men jag sov inte alls bra under natten. Var dock beredd på det så det var ganska lugnt. Emelie var snäll iaf, så jag kan inte skylla allt för mycket på henne heller. Kunde helt enkelt inte somna och sen sov jag bara korta stunder under natten.
Vid 8.30 klev vi upp och packade ihop oss. Efter frukosten åkte vi en sväng till Ikea för att provsitta en fotölj som vi ev tänkt köpa och ha i Linnéas rum. Vore skönt att ha nått bekvämare att sitta i när man ska läsa saga och så, istället för den hemska pallen som står där nu...
Men eftersom vi hade fullt i bilen, med vagn och så, blir det till att beställa eller köpa vid senare tillfälle.
Sen åkte vi till Lek och Bus landet. Linnéa hade jätteroligt! Hon lekte som bara den :) Efter 2,5 timme var vi alla nöjda och drog oss mot Borlänge igen.

Resan var jättetrevlig. Vi kom hem nöjda och trötta.


I helgen är jag ensam hemma. Fredrik är på LAN. Iof är han i lokalen här nere, men jag har inte sett honom så mycket ändå. Han var hem och duschade och så var vi ner och hälsade på lite idag. Det har gått bra att vara ensamma med båda barnen. Det är ju första gången som jag är det under längre tid. Endast nattningen av Linnéa var lite dryg, då Emelie knölade en hel del.
Typiskt var också att Linnéa vaknade inatt och var vaken i 1,5 timme innan jag fick henne att somna om igen. Hon brukar aldrig komma upp på nätterna annars, men när man är ensam hemma så händer det så klart:P Fast jag är ju rätt van att vara ensam på kvällar och nätter, då Fredrik jobbar som han gör, men det är ju nytt att ha 2 att ta hand om.


RSS 2.0