Bilderna

Nu gör vi ett nytt försök angående att lägga in bilderna från igår.

Örat:

 

Magen:

  




akupunktur

Efter en natt med lite sömn kämpade jag mig genom dagen på jobbet. Det gick rätt bra ändå. Direkt efter jobbet var det dags för ett besök hos barnmorskan. Allt var bra med den lill*, den växer som den ska och hjärtat låter bra. Bäbis ligger med huvudet långt neråt, förvånandesvärt långt neråt, enligt barnmorskan. Hon undrade om jag inte hade förvärkar, men det har jag inte. Blir lite fundersam när hon säger så. Kan det bli tidigare än planerat tro?
Hon undrade även hur det var med mig. Och jo lite ont har jag ju i korsrygg/"rumpan" ibland sa jag, men inte så farligt. Men så när jag skulle resa mig från britsen såg hon på mig och sa: "men du har bra ont!" Så jag blev erbjuden akupunktur i örat. Jag fick första behandlingen redan då. Så nu har jag provat det. Det gjorde lite ont att sätta i dem och sen såg jag ut som ett piggsvin. Så nu ska jag gå på akupunktur 2-3 gånger i veckan. 
 
Jag har tagit bilder på örat och även på magen, men det fungerar inte att ladda upp bilder just nu. Så jag lägger in dem senare.


solsken

Solen skiner och det är allmänt trevligt :-) Jag kom på mig själv för några timmar sedan att jag satt inne och donade med en hemsida när solen sken som bäst utomhus. Kände att det var dags att ta till vara på det fina vädret istället och tog en promenad med vovven. Hamnade så småningom hemma hos svärföräldrarna, där även Sara, Per och Lukas befann sig. Det blev en trevlig stund med kaffe och munkar från marknaden. *mums* Fick även ännu mer kläder till lill*n i magen. Jättesöta! Det var bla ett set med spöket Laban kläder. Toksöta :-) Leila har köpt hur mycket kläder som helst till oss. Vi behöver nog inte köpa nått mer själva. Varje gång vi kommer dit får vi typ nått nytt. :-P 
Sara och jag jämförde magar och det vette sjutton om jag inte har vuxit om henne nu... Leila är iallafall säker på att Sara får en flicka och jag en pojke. Vi får se om det stämmer. 

Jag har även fotat råttorna lite idag. Slänger in ett par bilder på mina busar. Det är svårt att få alla på samma bild vill jag lova! Ni får ursäkta att det är lite dålig kvalitet på bilderna.

  
Hanarna                      Honorna
 

Söndag

Det känns tomt efter att ha lämnat bort Exit. Det blev en hel del tårar igår... Jag grät hemma när jag skulle sätta honom i transportburen, flera gånger i bilen dit och sen när jag åkte därifrån. Har aldrig varit med om värre seperationsångest när det gäller en råtta. Jag har omplacerat över 20 råttor under min tid som jourhem i råtthjälpen, men aldrig har det varit så svårt som nu. Jag hade verkligen velat behålla lillgrabben!

Jag ska ta och gosa med mina mysklumpar som jag har här hemma. Ingen som ska lämnas bort där inte! De ska bla få sina burar städade. Jag håller även på med projektet "rensa ur alla garderober och utrymmen" Det resulterar i att det ligger saker överallt i lägenheten som väntar på att antingen få besked om att få stanna eller slängas. Det blir nog en tur till fågelmyra sopstation snart. Vi flyttar om 2 veckor så jag börjar känna lite panik över hur jag ska hinna...

Hmm nä nu ska jag ta och sätta igång kaffebryggaren och duka lite frukost innan det är dags att väcka Fredrik som beställt väckning till kl 10 idag:)

Ledsen

Idag känner jag mig lite ledsen. Dagen har kommit när jag måste lämna bort Exit. Jag har vetat hela tiden att han inte skulle stanna här, men man kan inte låta bli att älska en sån liten krabat... Här har jag räddat livet på honom och nu ska jag skicka iväg honom vind för våg... Det hade kännts bättre om han fick åka direkt till sin nya ägare också. Men nu kommer han att mellanlanda på en knytkalas - där jag är rädd att han blir en sevärdighet bland alla som är där...


Jag hoppas iallafall att han får ett bra liv med sitt ben. Han rör sig obehindrat men har en ful knöl på benet, där det växt fel. En tanke har slagit mig och det är rädslan för hur det ska gå med benet när han blir större och tyngre... Jag hoppas han inte växer för fort så att det påfrestar hans stackars ben allt för mycket. Och att det ska klara hans tyngd som en vuxen hane.

Dessutom känns det inge roligt att behöva köra bil 2 timmar idag. Min kropp börjar kännas sliten och att köra bil gör mig trött! Så se upp alla som är ute på vägarna. En höggravid Annica rattar runt på vägen mellan Borlänge och Hofors!

Åh vad jag önskar att han fick stanna hos mig och flytta in hos mina pojkar! Dumma värld! Jag ska aldrig göra nått sånt här mer. *suck*

onsdag...

...och jag hade sett fram emot att titta på Grey´s anatomy, men det är hockey istället! *mutter* Ja ja, då slipper jag iaf se Barnmorskorna på datorn;)

Jag är trött i kroppen och har ont i höfterna/bäckenet och fötterna. Det börjar kännas att man är stor... Det är full rulle på jobbet också. Barnen skriker och har sig:P Men förhoppningsvis ska det börja falla ännu mer på plats snart.

Vi fick biobiljetter av vår chef idag, för att vi jobbar så bra:) Och så fick jag äntligen ordna allt med min ledighet! Jösses att det ska behöva ta sån tid! Men nu är jag ledig från 19 maj iaf, och jag hoppas att jag ska orka jobba fram tills dess också. Men chefen sa att det är okej att gå hem tidigare också om det skulle bli så.

Jag och Fredrik tog en varsin latte på eftermiddagen och så shoppade vi en ny BH (jag växer ju ur dem hela tiden!) och lite babykläder. Så roligt:D
 
Den lille råttan kämpar på med sitt brutna ben. Han är fortfarande svullen och benet kommer nog aldrig att bli helt återställt. Men han använder benet mer och mer och är pigg och glad. Jag funderar på att flytta över honom i en hamsterbur snart, så slipper han sitta i transportburen. 

En länk till en video där man kan se hur han rör sig: http://www.youtube.com/watch?v=izRHvWE5dfc 

dagen efter

Så har man sovit och donat en hel del och känner mig nu redo att redovisa gårdagens bravader:P

Utställningen gick hyffsat och Limerick blev 3:a i agility A och fick A-pris i pet.
Didrik blev 3:a i seniorhanar i Pet och fick HP för "nära i finalen" i standard.
Så 2 rosetter blev det iaf:) Dessutom kammade jag hem 3 vinster i lotteriet:P

Förutom rosetter och lotterivinster fick jag med mig en skadad råttunge hem. Han hade brutit benet och skulle absolut avlivas tyckte de flesta där. Jag kunde inte låta bli att lägga mig i när det diskuterades om skjutning av den lilla kraken... Jag har själv varit med om en råttunge som brutit benet och blivit helt återställd, så jag lyckades med lite övertalning få lov att ta med mig den lille hem och ansvara för hans läkning och ev. avlivning om det skulle behövas. Många suckar och kommentarer fick jag bakom ryggen, men vad gör det när en liten råttunge sitter i ens famn och knastrar och slickar en på fingrarna. Jag ringde uppfödaren och berättade vad jag ansåg, och hon blev överlycklig av att jag ville ge honom en chans. Hon hade fått veta att "alla" tyckte att han skulle avlivas och hon själv kunde ju inte annat än lita på dem när hon sitter så långt bort.

Så nu hoppas vi att det ska gå bra för den lille och att han ska bli återställd. Bara framtiden kan utse detta...

Här är en bild på sötingen:

image52

Så bedårande:)

Här är en bild på hans skadade ben:

image53

När utställningen var klar packade jag in mig i bilen och var så glad över att för en gångs skull komma därifrån i vettig tid! Så jag backar ut och börjar köra och hör att det låter väldigt konstigt.... Stannar bilen och kollar vad som kan vara fel. PUNKTERING!!! Gissa hur glad jag blev då!? Tog mig till en närliggande mack där en mannen som jobbade där kom ut för att titta på däcket. Vi provade att spruta i tätningsskum, men punkteringen satt på insidan och gick inte att laga.
"Vad gör jag nu då?" undrade jag.
 "Jag vet inte" svarade mannen. "Det är lördag och verkstaden stängde kl 15"
Jag känner hur förtvivlan börjar krypa fram i mig och funderar på hur sjutton jag ska bete mig nu... Jag står i kallhäll en lördag eftermiddag och kan inte ta mig hem. Ska någon komma och hämta mig och bilen ska få stå kvar i Kallhäll?! Macksnubben pratar på om hur han inte kan låta mig åka hem till Borlänge med det däcket. Jag får inte åka med reservdäcket heller (ett sånt där som man bara ska åka till närmaste mack med) Och att han absolut inte kan låta en kvinna i mitt tillstånd göra det...
  
Så då tar den otroligt snälla mannen fram telefonen och säger att han ska ringa ett samtal. Det visar sig att han ringer till verkstadskillen som, på sin lediga tid, tar bilen och kör ner till macken/verkstaden för att kolla om det finns nått däck som passar. Jag får veta att han bara har nya däck och inga begagnade och så undrar han om jag har pengar och kan betala. "Skit, nu blir blir jag lurad till tusen" tänkte jag. Men hem ville jag ju och jag sa att jag kan betala.

Killen kommer ner och kikar på bilen. Jo då han har ett däck som han kan montera och balansera åt mig. Men däcket kostar 2000 kr. "Ja visst" säger jag och känner mig lättad över att få komma hem.
Han fixar däcket och kalaset skulle gå på 2400 kr, men jag behövde bara betala 2000 kr. Ibland är det bra att vara gravid;) Macksnubben ringer verkstadskillen och han har inte hjärta att ta fullt pris:P Så lurad blev jag då inte.

Jag kom hem helskinande och bara en timme senare än jag hade blivit utan punkteringen. Det blev en dyr resa för mig, men jag är verkstadskillen och macksnubben på Hydro i Kallhäll evigt tacksam!

utställning

Så har jag kommit hem från utställningen... Jag är så trött att jag inte orkar skriva allt som hänt idag utan det får vänta tills i morgon. Men jag kan säga så mycket som att jag räddat ett liv och träffat mycket hjälpsamma människor. Resten får ni veta i morgon...

RSS 2.0