Sjuka barn

Linnéa har varit sjuk i 2 veckor... Hon började med lätt feber söndag, måndag och tisdag förra veckan. På onsdagen började utslag och prickar att visa sig. Fredag, lördag, söndag, måndag, tisdag och onsdag hade hon feber igen som låg mellan 38-40 grader. Måndagen åkte vi till BVC för att kolla prickarna, och hon trodde det var virusprickar. Tisdag kväll kräktes hon. Onsdagen var vi åter på BVC och träffade en läkare samt tog blodprov och halsprov. Men inget av dessa visade mer än att det troligtvis är en virusinfektion. Hon hade därimot väldigt stora tonsiller, vilket kan förklara svårigheten att äta. Nu var hon feberfri igår och hade liiite bättre aptit, så jag hoppas det är på bättringsväg nu. Hur länge kan man verkligen ha feber och det är normalt?

När det äntligen började vända för Linnéa var det Emelies tur. Igår fick hon 39 grader feber och hela natten har hon kämpat med hosta och täppt näsa. Vi klev upp tidigt hon och jag för att underlättaandningen. Nu har hon somnat om igen, men har inte velat äta sen igår kväll. Låter henne sova nu och ska prova igen sen.
Så det blir då inget babysim för oss idag inte...

Det är så typiskt! När man är uppe tidigt så sover Linnéa som en stock. Hon sover ännu och jag drömmer om hur skönt det hade varit att sova också. Men lägger jag mig kan jag garantera att hon kommer efter 5 minuter :P Får försöka lägga mig tidigt ikväll istället :)

Stor säng- liten plats

Inatt var Fredrik personalfest. Linnéa kom in till mig vid 2 tiden och jag lät henne ligga kvar. Messade Fredrik att han fick lägga sig i Linnéas säng när han kom hem. Fram emot småtimmarna lägger jag även över Emelie i sängen för att amma och sen fick även hon stanna kvar. Vi ligger nu en vuxen och 2 barn i en 180 säng. Men tro inte att man får vräka ut sig! Vi ligger alla 3 på ena sidan av sängen... Flyttade Linnéa två gånger, men hon kom intill mig hela tiden ändå :) Svårt att sova bra, men lite mysigt är det också :)

Pepparkakor

Igår bakade jag och Linnéa pepparkakor. Mycket trevligt var det och de blev fina, och hade diverse olika former :P Linnéa tyckte absolut det var för tidskrävande att bara använda de tryckta formerna. Så hon tog kanterna runt om plus egenformade pepparkakor också:) Får se om jag tar mig tid att lägga upp nån bild senare idag.

Idag är Linnéa på dagis och tar kort. Ska bli spännande att se dem sen :) Gjorde ett tappert försök att kamma till hennes hår i morse, men det räcker med ett hopp så är det på ända igen. Men det är ju så hon ser ut och det är så vi älskar henne. Det blir nog jättefina kort trots ruffsigt hår :)

Jag och Emelie ska åka på föräldragrupp senare idag. Det är trevligt att åka på de här tillställningarna och det brukar vara gott fika.  

Husägare

Herre min jösses! I fredags var vi och skrev köpekontrakt på ett hus! Kan knappt fatta det än. Såvida det inte skulle dyka upp nått alldeles förfärligt på de övriga besiktningarna vi tänkt göra så är det vårt. Inflyttningsdatumet är inte förrän 1 mars, men det passar oss utmärkt, då vi kan säga upp lägenheten och slippa dubbla hyror. Spännande och skrämmande på samma gång detta :)

Här hemma har vi lite gnälliga barn som sover lite oroligt men annars är det ganska bra. Linnéa är lite förkyld och hostig bara. De 2 senaste dagarna har det inte blivit nån sömn på dagen för Linnéa och idag resulterade det att hon totaldäckade kl 17 redan. Så jag får nog förbereda mig på en tidig morgon i morrn. Huga. Hoppas verkligen att Emelie kan sova lite bättre än hon gjort de senaste nätterna! Hon har hållit oss vaken. Dels gnäller hon, ibland i sömnen, och dels är hon vaken helt enkelt. Låter och pratar för fullt!

Idag fick Emelie prova lite potatis för första gången. Hon gillade det skarpt och gapade efter med :) Hoppas så innerligt att hon ska bli lättsammare med maten än vad Linnéa är... Linnéa har alltid varit en periodare när det gäller mat. Vissa perioder äter hon mer andra nästan ingenting och ofta kan hon äta en sak i taget. Det är som att hon bara äter det som kroppen behöver. Vissa dagar äter hon bara protein, andra bara kolhydrater och vissa dagar bara grönsaker... Tallriksmodellen- vad är det för nått?!

kväller

Så var det kväll igen. Lugnet har lagt sig över lägenheten. Barnen sover och Fredrik är och handlar lite.

Emelie har feber och är lite gnällig. Hon gråter lite i sömnen imellanåt. Lilla pyret! Man lider så med de små. Linnéa hade feber fredag och lördag men har varit feberfri idag och är hur pigg som helst. Dock har hon varit en gnällspik som gråtit och skrikit så fort hon inte fått som hon velat idag. Hon har verkligen provat allt! Glass, godis, choklad etc. Men det har varit nej idag. Hon är i en period då hon verkligen testar och kollar vad man reagerar på. Det är lite småroligt att se henne när hon sakta sakta provar sig fram och kollar in en samtidigt för att se när hon går över gränsen. Det ser så roligt ut att jag ibland inte kan låta bli att le. Är nog en ganska förvirrande mamma :P

I morse var jag världens suraste mamma dock. Hade ingen som helst lust att kliva upp när Linnéa kom kl 6.30. Emelie har knölat inatt och från kl 5 har jag knappt sovit nått alls. (jaja jag vet att andra har det värre och ja jag är glad över att mina barn sover så bra som de gör- men man måste få klaga ibland också!) Så i morse var en morgon när jag hade lust att sparka upp min käre sambo istället. Men eftersom jag den snällaste flickvännen som finns, som vet att ens sambo gick och lade sig 05.20 i morse, så kunde jag inte köra upp honom... Men men, om 2 veckor har jag min sovmorgon igen :) Har en sovmorgon var 5:e vecka. Det låter värre än vad det är. Fredrik är en renodlad nattmännska och jag är oftast morgonpigg. Sovmorgon för mig är till ca kl 9. Därför fungerar det bäst att jag tar morgonen. (Så slipper jag ha en trött och grinig sambo :P) Men det har börjat kännas tyngre på slutet. Är kanske pga hösten och mörkret...

RSS 2.0