förkylda

Ja vi är alla förkylda här hemma. Inte konstigt att lillstumpan däckade i soffan i fredags. Hon somnade ju i soffan vid 18.30 på fredagen och sen sov hon till 09.15. Hela lördagen var hon jätteslö och trött med feber och hosta... Men idag har hon varit piggare igen:) Hon hostar dock och är lite snorig. Vi vuxna mår därimot pyton. Vi är tokförkylda båda 2 och blir hemma i morgon. Halsen är värst, sen bråkar huvudet, näsan och musklerna också. Usch och fy.

Nu lite tv och sen varm choklad och vispgrädde:D

Tidig morgon- för oss alla

Idag började allvaret för hela familjen. Fredrik började jobba och det innebar att jag skulle lämna Linnéa 6.30 på dagis. Väckte henne vid 06.00. Lämningen gick jättebra och det hade gått bra idag, förutom att hon inte ville äta nånting. Men att kliva upp så tidigt är jobbigt och hon har varit trött hela eftermiddagen. Vilket visade sig nu på kvällen:P Vi satt nämligen hela familjen och tittade på bolibompa. Jag kände hur jag gled bort och somnade... Vaknade till, kikade upp och ser att Fredrik sover och Linnéa sitter snällt bredvid mig och tittar på tv. Somnar igen och känner plötsligt hur Linnéa kryper upp i famnen på mig. Ligger där och halvsover och tycker att det börjar bli lite för tyst och lugnt. Knackar på Fredrik och frågar om Linnéa är vaken. Nej då hon sov hon med! Lilla stumpan! Hon har aldrig somnat sådär förut, så hon var nog riktigt trött! Dessutom har vi förkylning som besvärar oss, så det spelade kanske in lite också.

I helgen ska vi satsa på att bli friska:) Vi hade tänkt gå ut och äta i morgon, men vi får se hur vi mår först.


Såhär somnade lillstruttan. Blev lite varmt:)


migrän

Ja det speglar mitt liv just nu. Hade ett anfall igår eftermiddag som räckte hela natten... Kände av huvudet men åkte ändå på jobbet. Det gick rätt så bra att jobba, men kände av huvudet hela dagen. Nu på kvällen känner jag mer och mer, och väntar mig ett anfall innan natten:( Det är så jobbigt att inte kunna göra nånting för att förhindra eller bota det. Jag försöker tappert med panodil zap och alvedon brus, men alla som har migrän vet hur verkningslöst det är... Fick citodon utskrivet för att kunna ta i nödfall, men det hjälper bara en timme, och då känner jag att det inte är värt det... Vill ju inte riskera nått med den lill* i onödan. Har fått rådet att gå på akupunktur för migränen, men tvekat pga priset hos den som jag blev rekomenrad till. Det kostar nämligen 500 per gång vilket inte känns lockande. Men då sa en arbetskamrat att sjukgymnasterna på jax sätter akupunktur för smärta och tyckte jag skulle ringa dit först. Och de sätter för migrän, och på gravida! Där kostar det tydligen 80 kr, vilket var en liiiiiten skillnad. Så jag provar där först:P Dock var det lång väntetid och jag ska inte dit förrän om en månad... Det suger!

Snart ska vi se på film och mysa lite. Hoppas jag klarar mig från migränen bara...

Förändring

Ja det börjar väl bli dags att berätta om förändringarna som sker i vårt liv. 3 i familjen ska bli 4:) Japp jag är gravid. Har redan hunnit till vecka 16-17 nånting (har inte alls samma koll som förra gången:P) Vi ska på ultaljud den 2 februari så då år vi väll veta mer säkert. Det känns bra och spännande. Är dock nervös för hur allting ska gå! Har mått illa en hel del, men det har äntligen gått över:) Tröttheten finns kvar men inte som den var i början. Men den kommer tillbaka!:P

Ja det blev väldigt kort om det.

Linnéa har fått feber av sprutan hon fick i torsdags. Både igår och idag har hon haft 39 grader. Hon är allmänt jättegnällig och inge kul att ha och göra med. Just nu ligger hon i sängen och somnar förhoppningsvis snart. Det är tyst iaf:)

Nu ska jag ta tag i disk och städning här hemma.

snart helg igen

Ja snart är det helg igen och det är skönt. Förra helgen var inge vidare. På fredagen blev jag nämligen magsjuk! Och så fruktansvärt dålig! Det började med att jag blev dålig i magen, och sen började jag kräkas. Spydde konstant i 11 timmar... Fick inte behålla nånting som jag försökte inta. På lördagen var jag bra från magsjukan, men var ju helt slut efter dessa 11 timmar. Hade dunderhuvudvärk och ingen matlust. Huvudvärken var nog en kombination av dålig sömn och vätskebrist. Men söndagen började jag känna mig pigg igen. Så nu hoppas jag på att slippa mer av detta, tack!

Har även börjat jobba igen efter 3 veckor semester. Det har gått bra att jobba, men det har varit lite stressigt emellanåt. Många sjuka och vikarier... Suck

Linnéa har börjat sin inskolning på dagis. Jag vet inte riktigt hur det går för dem, eftersom det är fredrik som har hand om inskolningen. Men jag tror att det går bra för dem.

Idag var lillskruttan iväg och fick den andra dosen av svininfluensavaccinet. Det gick bra att ta sprutan, men hon blev lite ledsen när de stack. Men sen blev hon glad lika fort igen. Nu på kvällen har hon dock klagat över ont i benet. "Ajaj där" går hon omkring och säger och pekar där hon fått sprutan:( Stackars liten. Men efter lite panodil sover hon nu lugnt. Bara att hoppas det håller hela natten...

Nu blir det snart vitlöksbröd som vi tänkte mumsa på innan vi kraschar i säng.

överraskad

Idag har det varit en bra dag! Det började med att min käre sambo klev upp självmant kl 8.45 i morse! Trodde inte mina ögon:D När jag sedan satt i soffan och kollade på Kaspar i Nudådalen, som jag råkat fastna i under semestern, så kommer min älskling in med en gröt-tallrik åt mig! Sällkap och lagad frukost så tidigt på morgonen:) För att toppa det hela tog jag mig en skön dusch och pysslade om mig själv riktigt länge inne på toaletten, medan han lekte med Linnéa i hennes rum. Allt detta innan kl 11 på förmiddagen.
Sen fortsatte han att vara underbar genom att trotsa de -20 graderna och klä på Linnéa varma kläder och gå ut och leka en stund. Under tiden diskade jag, i lugn och ro! (Linnéa vill annars gärna vara med och får hon inte det hänger hon i byxbenet:P) Men det var som sagt kallt och efter 25 minuter öppnas dörren och en ilsken Linnéa tjuter nere i hallen. Hon bryr sig inte om att det är kallt. Hon VILL vara ute och blev sååå arg när han tillslut bar in henne.

Resten av eftermiddagen fortlöpte lugnt och stilla och vid 16-tiden ringde Fredriks syster och undrade om vi kunde komma ner till Conny och Leila. Kimberly hade frågat efter Nea:) Gullunge. Så vi packade på oss och åkte dit. Det var trevligt att träffa alla och dessutom blev vi bjudna på mat! Mycket uppskattat!

Så den här dagen har varit toppen:)

Nu ska jag snart ta min bok och lägga mig och läsa lite. Fredrik tog en kasse öl och gick till en kompis. Han får nog skoj ikväll:) Själv tänker jag sussa så sött!

Jul, nyår och allt sånt

Är nu över. Julen firades i Hede och vi hade det lugnt och trevligt. God mat men tillslut stod julmaten mig upp i halsen. Väl hemma igen åkte älsklingen till Uppsala för att se Avatar i 3D och då passade jag på att äta sushi! Supergott att bryta mot all julmat!

Nyår firades helnyktert här hemma med god mat och trevligt sällskap. Förätten bestod av vitlöksbröd med skinkröra, sen blev det skink och potatisgratäng och fondue, som sedan avslutades med glass och varm hallon- blåbär kompott. MUMS! Sen tittade vi på film innan det blev dags att titta på raketer.

Sen har det varit lugnt och jag har njutit av min semester. Idag lyxade vi till det och köpte med thaimat. Gott gott.


RSS 2.0