Hede och VAB

I torsdags tog jag och flickorna vårt pick och pack och åkte till Hede. På fredagen var jag på brudhippa för en av mina bästa vänner. Vi bastade, åt på restaurang och bowlade och hade det supertrevligt! Resten av helgen blev ganska lugn.
Tyvärr blev Linnéa sjuk under tiden vi var där. Redan natten mot fredag vaknade hon och hade ont i magen. Magontet kom lite då och då under helgen och på söndag morgon vaknade hon med jätteont i magen. Aptiten har varit otroligt bra under helgen för att vara henne, och vi har inte misstänkt nån magsjuka eller så. Dock blev hon lös i magen på söndag morgon. Men bara 3 gånger. Sen var det lugnt och vi kunde åka hem utan missöden. Men ont i magen hade hon fortfarande. Hon fick vara hemma från förskolan under måndagen. Hela dagen hade hon difusa smärtor i magen men inget mer hände. Åt hyffsat och så. Eftersom hon verkade bra på kvällen bestämde vi att hon skulle gå på tisdagen. Vi vaknar på morgonen och hon klagar lite på magont. Men hon vill gå på förskolan ändå! När hon börjar klä på sig blir hon mer och mer mosig och klagar rätt rejält över magen... Känner att det här går inte, så vi avbryter och ringer och sjukanmäler istället. Inte lång stund efter det kräks hon. Tur att jag inte hann lämna henne :P Men efter kräkan har hon mått jättebra! Inge ont i magen alls förutom när hon åt banan och fil till mellanmål. Därimot har hon bajsat 4 gånger under dagen. De 3 första var det den konstiga ljusa bajset igen. och sista gången var hon lös. Hmm. Undrar vad det är?! Om ingen annan blir sjuk nu då förståss...

Vi var till läkare med henne för det här ljusa bajset. De tog prover som vi väntar på svar på. Hoppas de kan säga nått. I övrigt tyckte läkaren att vi skulle prova att utesluta mjölk i några veckor för att se om det blir nån skillnad. Hon har väldigt länge klagat på ont i magen efter att hon druckit varm mjölk och välling. Vi måste bara handla hem allternativ och prova att utesluta mjölken ett tag.

Papperstillverkning

Idag har jag gjort papper med 5 åringarna på jobbet. Himla roligt, men ack så svettig jag var innan det var färdigt. Det blev lite körigt att göra alla momenter när man var själv med 7 st 5-åringar :) Men som sagt- roligt var det och det är huvudsaken. Nu ligger papprena på tork tills nästa vecka och jag hoppas att de blir bra!

Efter jobbet hämtade jag flickorna på deras förskolor och jag bestämde mig för att åka till apoteket för att hämta ut ännu en salva till Emelie. Hon är torr och får mystiska utslag som blossar upp lite då och då. Vi vet inte vad det beror på, och sjukvården säger bara åt oss att smörja henne och avvakta. Problemet är bara att hon skriker när vi smörjer henne :( De svider! nu är det 3:e (som de säger inte ska svida) som vi provar. Får se hur det går då. När jag pratade med dem sist nu tyckte de till och med att vi skulle prova naturläkemedel, även fast de inte får rekomendera det i sjukvården... Snyggt jobbat liksom. Kan ni inte försöka lista ut vad det beror på istället?! Ingen har ens tittat på utslagen. Bara haft telefonkontakt om det...

Ja ja. I alla fall kom vi till apoteket och det var kö! 6 nummer innan oss, och en i receptionsdisken. Stod en stund och började sen fundera på om vi skulle gå till det andra apoteket istället. Då kommer plötsligt 2 till och det verkar gå lite snabbare, så vi väntar kvar. Linnéa börjar lagomt bli lite less när det äntligen är vår tur. Då visar det sig att de inte har salvan! Hon undrar om hon ska beställa den. Jag muttrar lite, eftersom jag släpat med mig båda barnen dit, och hon kollar till sist om den finns på det andra. Och det skulle den göra. Tack då går jag hellre till konkurenten pch får med mig salvan idag! (Hon visste dessutom inte när eller OM de skulle kunna få hem den)

Så jag tog med barnen och geck till det andra. 6 nummer före även här! Jippie!! Men det gick snabbare som tur var och Linnéa var nu skitless. Fick ut salvan och efter det hade klockan hunnit bli massor. Det blev ett snabbt beslut om att festa loss med mat ute till barnen. Vi gick till mc donalds och de fick dela på en happy meal. De var nöjda med det och jag slapp hem och stressa med maten. Själv åt jag en tallrik fil när jag kom hem. Sparade de pengarna.

Hemma blev det välling och soffmys innan det var dags att sova. Sova ska jag också göra nu, då det blir en lång dag i morgon. Har kvällsmöte så jag kommer inte hem förrän närmare kl 19.

RSS 2.0