Bilder från dopet

Bjuder på ett par bilder från dopet :)


Söta Emelie i klänningen innan dopet




Liten del av dukningen


föräldragrupp

Idag har jag hållit igång hela dagen känns det som. I alla fall halva dagen :) Jag började dagen med att packa in barnen i bilen och efter att ha lämnat av Linnéa på dagis drog jag och Emelie hem till Sandra och Emma :) Vi drack kaffe och hade det jättetrevligt. Skönt att få prata av sig lite om mammalivet.

Direkt därifrån åkte jag på föräldragrupp. Idag skulle vi träffas hemma hos en för en visning av Me & I kläder. Snurrade i Övre Tjärna ett bra tag innan jag tillslut hittade rätt hus! Väl där hade vi det trevligt. Pratade med flera mammor och fikade supergott fika. Kläderna var fina och det råkade bli en beställning på en klänning och en tröja till Linnéa. Ajaj sa plånboken... Tröstade mig med att Emelie kan ärva dem om ett par år :P

Jag fattar inte hur lätt det är att köpa kläder och saker till barnen! Jag själv är i behov av ny vinterjacka, vinterskor och träningskläder - men köper jag det? Nej... Varje gång jag funderar på det tänker jag att det är för dyrt. Jag kan nog ha det jag har ett tag till. Men att lägga ut flera hundra på barnen kan jag göra utan att blinka mer än 2 gånger. Jag hade ju haft den där vinterjackan nu om jag lagt pengar på det istället för mer kläder till barnen:P Hehe. Som Fredrik brukar påpeka: "Du lägger nästan aldrig pengar på nått till dig själv och när du gör det är det oftast saker som städgrejer..." Guuuud så tråkigt! Och inte blir det mer städat här hemma för det :P

Fast nu önskar jag mig faktiskt en dammsugare, då våran har gått sönder i slangen. Helt plötsligt såg den ut som en sladden på en telefon... just nu är det provisoriskt lagad med tejp och grejer. Inge roligt att städa med kan jag säga. Urusel näst intill!

Dopet

Vi hade ju dop i helgen, och det blev en lyckad tillställning. Emelie skötte sig jättebra och skrattade när prästen pratade. Middagen blev också lyckad, och jag är så nöjd med dagen. Men det var tur att jag har en snäll familj som hjälpte mig. Annars vette tusan om jag stått på benen innan dagen var slut. Mamma hjälpte mig massor med förberedelserna. Mamma, pappa, Marie och Pär hjälpte till med städningen efteråt, så vi kunde få våra otroligt trötta barn i säng. Linnéa sov inget under dagen, så hon var lite trött och grinig. På vägen till kyrkan somnade båda barnen i bilen, så vi satt kvar i bilen så länge vi kunde för att låta dem sova lite. Trots sömnbristen skötte sig Linnéa bra ändå under dagen :)

Igår åt vi sista gången av doptårtan också. Den var god, och trots stark insats av Kenth och barnen räckte den länge :) Vi slängde det sista av den igår.

Fredrik och jag lunchade på "Thai och sushi" igår. Deras lunchbuffé. Jag har längtat både thaimat och sushi ganska länge nu, så jag njöt i stora drag! så gott :D

Nu knastrar det mycket i babymonitorn, så jag ska gå ner och titta till Emelie lite...

babysim och förberedelser

Idag har jag och Emelie varit på babysim för första gången :) Det var jätteroligt faktiskt. Emelie skrattade åt instruktören och alla deltagare. Vi fick lära oss lite olika grepp man använder och lite sånger som kommer att användas.

I övrigt har dagen bestått av förberedeler inför dopet i morgon. Mycket att fixa med men det blir nog bra tillslut. Mamma och pappa kom på eftermiddagen och min kära mamma har varit oumbärlig idag! Har inte ens kännt mig stressad tack vare att hon fixat med så mycket. Allt från att ta barnen till att lägga ihop smörgåstårta och diska. Själv var jag lite förutseende och förberedde fyllningar och dylikt igår och morse.
Tyvärr ringde min ena syster och berättade att hon var sjuk. Så 2 personer faller bort. Så himla trist! Vi bor ju så långt ifrån varandra så vi ses inte så ofta. Men men. Det är förkylningstider och inget man kan rå för. Hoppas vi ses snart ändå :)

Nu ska jag slappa lite i soffan innan jag däckar i sängen.

en så kallad chef

Mötte min chef när jag lämnade Linnéa på dagis idag. Jag har inte mycket till övers för den kvinnan innan, men idag blev jag ännu mer irriterad. Vi möts, jag saktar in säger hej och ler, hon säger hej och går förbi. Jag har inte träffat henne sen jag gick hem på mammaledigheten och jag tycker faktiskt att det är hövligt att stanna och prata lite. Gratta till barnet, fråga hur det är och lite sånt. En anledning jag kan komma på till varför hon inte stannade är att hon inte visste vem jag var, eller kände igen mig. Det känns nästan ännu värre! Vet du inte vilka som är din personal?!
vet inte om jag kanske öveerreagerar, men irritationen sitter kvar i kroppen och jag har svårt att släppa det här just nu... *muttrar*

Härliga dagar!

Har haft ett par helt underbara dagar tillsammans med mina barn i detta fantastiska höstväder!

I onsdags gick vi till lekparken här i närheten efter dagis och lekte. Vi hade med oss mackor, bulle och saft och hade det trevligt.
Igår var jag och Emelie på en föräldragruppsträff. Vi fikade på kupolen och pratade lite. Vi var ganska många, så det var svårt att få nån kontakt med alla. Pratade och fikade en liten stund innan det var dags att hämta Linnéa på dagis. De andra är förstagångsföräldrar så de satt lugnt kvar och fikade :P

När vi hämtat Linnéa åkte vi till Liljeqvistskaparken och lekte. Oj va kul vi hade! Dit kommer jag åka igen! lekte i 1,5 timme och sen var vi nöjda alla 3.

Idag packade vi lunch och åkte till föräldracafét Fenix där vi tillbringade ett par timmar. Vi var med på sångsamling och sen lekte Linnéa för fullt. Hon har varit så duktig de senaste dagarna, och lyssnat på mig:) Det är skönt som omväxling!

Man behöver sådanna här dagar när det flyter på och allt känns bra. Energidagar kanske man kan kalla dem. Fast nu är jag rätt så trött, så det tar lite på krafterna också:P Men i morgon blir det ingen vila. Då får vi nämligen besök av tjockasläkten. Fredrik fyller år och det ska självklart firas. Så förmiddagen kommer ägnas åt städning och eftermiddagen åt tårtätande! Födelsedagspresenten fick han idag: En helkroppsmassage hos en massör.

RSS 2.0