Snart julafton

Det är inte klokt hur tiden springer förbi. I morgon är det julafton! Vi kommer börja dagen med lite mys här hemma och ha lite egen julklappsöppning. Sen åker vi ner till Conny och Leila för att fira julafton där. Den 26:e åker vi hem till Hede. Ska bli så skönt! Längtar dit nu.

För övrigt har vi varit ordentligt sjuka. Förkylda till tusen, och jag åkte på en bihåleinflammation som varade i 2 veckor. Inte skoj! Envis som man är söker man ju inte läkare heller. Men nu känns det mycket bättre, så jag hoppas jag blir helt bra snart.

Idag tänkte jag ta det relativt lugnt. Tänkte städa och tvätta lite och fixa det allra sista inför morgondagen.

lussebullar

Idag har jag bakat lussebullar och pepparkakor. Riktigt duktig har jag varit:) Bullarna blev goda och pepparkakorna blev bra:) Linnéa verkar börja bli bättre. Hon har ätit, druckigt och sovit bättre idag, så jag hoppas hon blir helt bra snart.

Igår var jag och Linnéa på lucia på jobbet. Barnen var så otroligt söta att jag fick mysrysningar:) De var så duktiga! Det var endast ett fåtal som blev ledsna. Men att hitta parkering var en historia för sig! Det går ju trots allt 70 barn på våran förskola, och även om många inte var där så blev det en hel del bilar ändå! Jag knölade in mig längs kanten på vägen och körde så långt in jag kunde. Så långt in att jag trodde jag kanske skulle få svårt att ta mig därifrån om jag inte skulle ha möjlighet att backa först. Men när jag ska åka därifrån har de flesta föräldrarna avlägsnat sig och jag skulle kunna köra hur jag vill. Men jag kommer ingen vart! Ger upp, stänger av bilen, tar upp telefonen för att ringa mina arbetskamrater så de få komma ut och putta, men lägger ner telefonen för att ändå göra ett nytt försök. Jo då kom jag tillslut loss! Ha ha. Annars hade Sara lovat att Stefan skullle dra loss mig med deras fyrhjulsdrivna bil:P Man kanske skulle ha en sån?!


sjuklingar

Lilltjejen är sjuk:( Ja vi är alla förkylda, så snart ligger vi allihop. Igår ringde jag vårdcentralen då Linnéa hostat ganska kraftigt sen i fredags. Vi fick komma ner men det var inget alarmerande med hostan eller lungorna. Därimot visade det sig att hon var jätteröd i halsen och hade öroninflammation:( Stackars liten!!! Inte konstigt att hon varit skrikig:(:( Så nu får hon penicillin i 5 dagar. Det är ju en historia för sig att få i henne, men blandade med gröt och då gick det hyfsat bra.
Just nu sover hon och jag passar på att softa lite... Det är drygt att själv vara alldeles tung i huvudet och ont i halsen när man har barn och sambo som är sjuka med...

Julgran

Idag fick jag sovmorgon, då min käre sambo tog lillan på morgonen. Nej nej, tro inte att han klev upp... Han gick aldrig och la sig:P Men men jag fick sova lite längre iaf:) Linnéa har nämligen kommit på att hon ska vakna kl 6 på morgonen nu...
Idag har jag monterat ihop julgranen. Kunde inte hålla mig längre, var tvungen att se hur den ser ut och att inget fattades:P Att veckla ut alla grenarna var rena terapiarbetet:P Men tillslut var alla grenar utvecklade och någorlunda fina. Med lite pynt så blir den nog bra sen:)

Linnéa var mycket tveksam till dessa dårigheter. Hon tyckte granen var läskig! Hon reagerade som hon kan göra på människor som hon inte känner. När vi satt i soffan tittade hon mycket intensivt och skeptiskt på den, och jag gick upp med henne för att titta närmare på den, då kom surläppen! Efter lite övertalning om att det faktiskt inte är falig, vågade hon titta på den iaf. Men hon är fortfarande skeptisk. Hon lär hinna vänja sig innan jul iaf:P

Nu sover både Linnéa och Fredrik. Fredrik stupade i säng redan kl 17. Linnéa ville absolut inte sova! Hon vägrade att ligga i famnen på mig. Kan ju inte bara lägga in henne i sängen heller, då Fredrik ligger där och sover. Tillslut somnade hon i soffan, så jag kunde bära in henne till sängen. Hon har börjat vända sig på mage i sängen när hon sover. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det... Insidenten hon hade en gång på mage hänger kvar i tankarna... Uscha mig.  

Här är granen iaf:)


Trötter

Just nu känner jag mig ganska trött och mör. Har varit på friskis och tränat. Skönt som attan! Gav järnet idag:)
Förutom att träna har jag mest varit hemma. Tvättat och lite sånt. Var iof ute och pulsade i snön på en långpromenad med vagnen och hunden. Det var lite drygt:P

Nej det blir ett kort inlägg idag.

Tack Emma för receptet! Jag ska prova det nån gång;)

RSS 2.0